logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Městské mateřské školy se opět otevřou

Publikováno 15.5.2020

V pondělí 25. května se opět otevřou městské mateřské školy. Ty byly uzavřeny 19. března v souvislosti s mimořádným stavem. Následně rada města schválila zrušení úplaty v mateřských školách tzv. školkovné  a úplaty za školní družinu v základních školách, zřízených městem.

Zrušení výběru poplatků bylo účinné od termínu uzavření školních družin (11. března) a mateřských škol (19. března), což znamenalo, že platby za měsíc březen byly rodičům dětí vráceny v poměrné části a za duben v plné výši. Otevření mateřských škol a opětovné schválení úhrady za mateřské školy a školní družiny k 25. květnu 2020, znamená pro rodiče za měsíc květen poměrnou úhradu. Za měsíc červen pak plnou měsíční úhradu.

V době krizového stavu zabezpečovaly MŠ Pohádka a MŠ Sluníčko střídavě po týdnu péči o děti rodičů vybraných profesí v počtu přibližně 5 až 7 dětí. Šlo o děti, jejichž zákonní zástupci pracují jako zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví a příslušníci ozbrojených sil.

 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies