logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Sdružení obrany spotřebitelů vydává Newsletter

Publikováno 2.5.2022

Sdružení obrany spotřebitelů Morava a Slezska, z. s. představuje v roce 2018 nový moderní prostředek prezentace naší činnosti, elektronické noviny, neboli Newsletter - SOS-MaS News.

Jeho cílem bude poskytovat svým odběratelům do vlastních elektronických schránek užitečné informace nejen o činnosti organizace, našich aktivitách, ale také o tom, co se aktuálně děje ve spotřebitelské oblasti důležitého děje, o novinkách ve spotřebitelském právu. Elektronický zpravodaj budeme pravidelně, zpravidla jednou až dvakrát měsíčně, zasílat přihlášeným odběratelům. Věříme, že se stane cenným zdrojem informací pro všechny, kteří se o spotřebitelskou problematiku zajímají.

Jak Newsletter získat se dozvíte zde.

Starší Newslettery naleznete v příloze.

SOS MaS, z. s. radí s rozúčtováním a vyúčtováním nákladů spojených s bydlením

Zpravidla do konce dubna musí každý nájemník, člen bytového družstva, či vlastník bytové jednotky obdržet od poskytovatele služeb spojených s bydlením jejich vyúčtování za předchozí období. Jaká pravidla pro reklamaci takového vyúčtování platí se dočtete zde.

Nová politika pro spotřebitele - New deal for consumers

Evropská komise v dubnu představila balíček opatření označovaný jako Nová politika pro spotřebitele, jehož cílem je posílit práva spotřebitelů v EU a zajistit jejich lepší vymáhání. Balíček zahrnuje např. návrh směrnice týkající se oblasti kolektivního vymáhání práv spotřebitelů, nebo revizi čtyř stěžejních spotřebitelských směrnic (o nekalých obchodních praktikách, o právech spotřebitelů, o zneužívajících ujednáních ve spotřebitelských smlouvách a směrnice o cenách). Nová politika pro spotřebitele svěří kvalifikovaným subjektům pravomoc podávat jménem spotřebitelů hromadné žaloby a orgánům členských států na ochranu spotřebitele zase pravomoc ukládat přísnější sankce. V plánu je větší ochrana spotřebitelů při nákupech on-line, jednoznačný zákaz praktik dvojí kvality výrobků a mnohem víc. Bližší informace včetně jednotlivých návrhů naleznete na stránkách Evropské komise zde.

SOS MaS, z. s. vzdělává

SOS MaS, z. s. se dlouhodobě věnuje preventivnímu vzdělávání, a to zejména seniorů, kteří jsou v posledních letech stále častěji cílem různých podvodných nebo nekalých praktik nepoctivých prodejců. S podporou MPO, MPSV, Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Libereckého kraje nabízíme klubům seniorů, obcím, a dalším organizacím besedy s rozličnými tématy: Nekalé praktiky, Manipulační techniky a obrana proti nim, Věnujeme se také tématům souvisejícím problematikou s bydlení seniorů. 

Avšak nejen senioři jsou ohroženou skupinou spotřebitelů. Dle našich zkušeností se oběťmi nezřídka stávají lidé s různými zdravotními handicapy. Proto nezapomínáme ani na ně. 

Konkrétní informace o všech našich vzdělávacích akcích uveřejňujeme v předstihu v našem kalendáři.

Budete-li chtít, přijedeme i k Vám!

SOS MaS, z. s. na Facebooku

S radostí vám oznamujeme, že jsme založili nové stránky na Facebooku. Na těchto stránkách najdete důležité informace, aktuality i nejrůznější zajímavosti se spotřebitelskou problematikou. Budete mít přehled o pořádaných přednáškách, seminářích a dalších aktivitách Sdružení obrany spotřebitelů

Přílohy ke stažení

Newsletter SOS - 11 (446,30 KB)

Newsletter SOS - 10 (601,88 KB)

Newsletter SOS - 9 (445,12 KB)

Newsletter SOS - 8 (650,87 KB)

Newsletter SOS - 7 (485,52 KB)

Newsletter SOS - 5 (487,88 KB)

Newsletter SOS - 4 (675,85 KB)

Newsletter SOS - 3 (623,74 KB)

Newsletter SOS - 2 (395,62 KB)

Stáhnout vše

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies