logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Město Hranice děkuje Střední zdravotnické škole

Publikováno 26.4.2020

V době krize nabídlo pomocnou ruku mnoho dobrovolníků. Všem velmi děkujeme, ale zvlášť bychom chtěli vyzdvihnout žáky i učitele Střední zdravotnické školy Hranice.

Vše začalo v Nemocnici Hranice, a.s., kde jsou žáci SZŠ Hranice zařazeni jednak na oddělení, kde vykonávají ošetřovatelskou péči, dále na vrátnici při kontrole vstupu do nemocnice a také zajišťují s některými pedagogickými pracovníky školy hlídání dětí
zaměstnanců nemocnice.
Současně jsou zařazeni jako dobrovolníci při MěÚ Hranice, kde zajišťují nákupy seniorům, rozdávají seniorům roušky u vybraných marketů nebo pomáhají v úřední den, každou středu jako koordinátoři městského úřadu při vstupu na úřad.
Školu oslovila také nemocnice v Přerově, kde od tohoto týdne hraničtí žáci zajišťují službu u vchodu do nemocnice.
„Dobrovolnická činnost našich žáků je průřezem ročníků i oborů. Naši žáci jsou zapojeni v dobrovolnické činnosti již od poloviny března. Jejich pomoc se v současné době rozšiřuje na různá místa. Jsem velmi ráda, že většina z nich nastoupí a považují to za svou morální povinnost,“ uvedla ředitelka Střední zdravotnické školy v Hranicích Mgr. Hana Čamborová.
„Ráda bych podotkla, že jsem na své žáky a pedagogické pracovníky patřičně pyšná. Jsou opravdu na místech, kde jsou nyní potřeba, a to bezpodmínečně. Například v pondělí 27. dubna se zapojujeme do projektu "Upíři ze škol", kdy skupina 27 žáků a učitelů jde, na transfuzní stanici v Hranicích, darovat krev. Dobrovolnictví v této nouzové situaci považujeme za samozřejmost. Musím zde uvést, že i odborné učitelky, v době nouze, byly připraveny nastoupit do běžného provozu v nemocnicích.“ dodala Hana Čamborová.

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies