logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Hranice a koronavirus(video)

Publikováno 2.7.2020

Město protestovalo v Praze proti krácení peněz, Parkování zdarma skončilo, Úřad v plném provozu, Mateřské školy se otevřely, Informace ze škol, Harmonogram otvírání MKZ, Ekoltes má nový stroj na desinfekci, Rada zrušila poplatky za družiny a školky, promíjí nájmy v městských prostorách. Zastupitelstvo pomohlo nemocnici. Mapa popelnic na roušky.

Aktuální informace:

 I Hranice demonstrovaly v Praze proti krácení příjmů 

Město Hranice - stávková pohotovost proti krácení rozpočtů obcí, krajů a měst

Černý den pro obce a kraje

 Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR a Spolek pro obnovu venkova ČR vyhlašují na úterý 26. května 2020 ČERNÝ DEN PRO OBCE A KRAJE, ke kterému se připojily i Hranice.

Poslanecká sněmovna v úterý 26. května rozhoduje o dopadech zákona o kompenzačním bonusu na samosprávy. Poslanci mohou podpořit návrh Senátu, který požaduje, aby kompenzace byly vypláceny bez dopadu na rozpočty samospráv, anebo potvrdit původní návrh Vlády ČR, který určuje, že kompenzace mají být vypláceny ze sdílených daní s výrazným dopadem na rozpočtové určení daní a tedy i na rozpočty obcí.  Na podporu návrhu Senátu byl vyhlášen společný tichý protest samospráv, ke kterému se připojily i Hranice vyvěšením černé vlajky.

Videoinformace starosty města a další videa na téma koronavirus naleznete na této stránce, případně přímo na portálu Youtube, kanál: město Hranice.

Opatření kvůli koronaviru v Hranicích - archiv

 

Hranická MHD doporučuje cestujícím

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies